Zaskocz gości na wigilię. Zobacz, co polecają szefowie kuchni z kieleckich restauracji [ZDJĘCIA]

Tekst Anna Wrona, zdjęcia Jarosław Kubalski i Michał Walczak
20.12.2015 08:35
Wigilia

Wigilia (JAKUB ORZECHOWSKI)

Karp, barszcz i pierogi to oczywiście potrawy, które obowiązkowo muszą pojawić się na wigilii. Ale nawet podczas tej wyjątkowo uroczystej kolacji można trochę poeksperymentować w kuchni i zaskoczyć gości. Zobaczcie, co proponują szefowie sześciu kieleckich restauracji.

Wszystkie zdjęcia
  • Maksymilian Przybylski poleca barszcz na kaczce z wędzonką
  • Łukasz Okła proponuje pierogi z grzybami i pietruszką
  • Hubert Sanecki stawia na karpia w oryginalnej wersji
  • Krzysztof Porębski proponuje dorsz z crustem ziołowym
  • Paweł Rycewicz poleca filet z jesiotra na sosie z suszonych podgrzybków
  • Jolanta Sztaba proponuje tort orzechowy