Więcej
    Komentarze
    Nie wierzę w to co czytam. Czy ja już oszalałem?To są dania kuchni regionalnej tzn. świętokrzyskiej? "filety z kurczaka (8 zł), sznycel z indyka (8 zł), żeberka w sosie (7 zł) albo cieszące się dużą popularnością wśród klientów , gołąbki (5 zł) czy bigos (7 zł)" Przecież to kuchnia ogólnopolska a nie specyficzna dla naszego regionu i występująca tylko u nas, tak jak oscypek dla gór. U nas regionalna byłaby np.: parzybroda a tak to wyszła z tego tylko chała pińczowska.
    już oceniałe(a)ś
    4
    1
    Taka ta kuchnia regionalna jak ludowym jest ten koszmarny wystrój. Chyba krewniak był architektem wnętrz. Jestem warszawianka od pokoleń i nie wiedziałam (do tej pory), że jedząc kotlet schabowy, gołąbki lub bigos jem dania z regionalnej kuchni świętokrzyskiej .... a tu niespodzianka ;)
    już oceniałe(a)ś
    2
    0
    "Pomysł na stworzenie restauracji był wynikiem realizacji pasji, a także potrzeb" Wszystkie są realizacją pasji, a tych co miały zaspokajać te rzekome potrzeby zamknęło się w Kielcach kilkanaście w ostatnim roku :).
    już oceniałe(a)ś
    1
    0