materiały organizatorów Festiwalu Smaków
1 z 24
Wszędzie te same ceny
We wszystkich restauracjach biorących udział w wydarzeniu przystawka kosztować ma 5 zł, danie główne 12 zł, a cały zestaw - 15 zł. Z kolei w kawiarniach za napój zapłacimy 5 zł, za deser 7 zł, a 10 zł kosztować będzie cały zestaw. Porcję będą jednak nieco mniejsze niż standardowe.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
2 z 24
Cremova
Przystawka: Dorsz sous vide z jajkiem benedyktyńskim na sałacie z dressingiem miętowo miodowym.
Danie główne: Polędwiczka wieprzowa z puree z batatów, żelem z buraka żółtego, jarmużem blanszowanym oraz sosem porzeczkowy.
Deser i napój: Dwie gałki lodów Cremova oraz do wyboru - kawa, herbata lub napój.
adres: ul. Sienkiewicza 46.
Materiały organizatorów Festiwalu Smaków
3 z 24
Potrafka - Fabryka Zdrowia
Materiały organizatorów Festiwalu Smaków
Przystawka: Mus z wędzonego halibuta na chipsie z batata z czarnym kawiorem i marynowanymi algami oraz oliwą pietruszkową.
Danie główne: Grillowany rostbef z puree dyniowym, cytrynowym szaszłykiem z krewetką oraz pikantną salsą z awokado i płynnym masłem.
Dania festiwalowe w tym lokalu będą wydawane od godziny 16.
adres: Bodzentyńska 18.
Materiały organizatorów Festiwalu Smaku
4 z 24
Plejada Restaurant&Pub
Przystawka: Kawior po żydowsku z pastą z wątróbki w połączeniu z korniszonem, cebulą i jajkiem, podawana z chlebem.
Danie główne: Przekładaniec góralski: drobiowy filet grillowany, zapieczony z boczkiem i oscypkiem. Danie podawane w zestawie z opiekanymi ziemniakami i surówką wiosenną.
Deser: Lody z gorącymi malinami, Latte Macchiato.
adres: Rynek 16.
Materiały organizatorów Festiwalu Smaku
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
5 z 24
Piwnica
Przystawka: Tosty z roszponką, pastrami wołowymi oraz salsą marchewkową.
Danie główne: Burger z wołowiny z sałatą masłową, cebulą karmelizowaną, chipsami z buraka i selera, czerwoną cebulą, ogórkiem, majonezem oraz sosem barbecue.
Deser: Sernik nowojorski.
adres: ul. św. Leonarda 23/9.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
6 z 24
Bohomass Lab
Przystawka: Kanapka Reuben - nowojorski klasyk w wersji mini: z wołowymi plastrami, kapustą kiszoną, serem szwajcarskim i sosem rosyjskim. Wszystko zamknięte w ciemnym pieczywie.
Danie główne: Teriyaki pork chop, czyli marynowany schab podany z żółtym ryżem mieszanym z warzywami i fasolą szparagową.
Deser: Wiśnie pod kruszonką na ciepło ze świeżo ubitą śmietaną.
adres: ul. Kapitulna 4.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
Materiały organizatorów Festiwalu Smaków
7 z 24
Restauracja Monte-Carlo
Przystawka: Caprese po polsku.
Danie główne: Pieczeń wieprzowa w sosie z zielonym pieprzem, ziemniaczki i surówka metaboliczna z czerwonej kapusty.
adres: ul. Paderewskiego 20.
Materiały organizatorów Festiwalu Smaków
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
8 z 24
Azzurro
Przystawka: Szafranowe risotto z krewetką, cukinią, peperoncino, pieczoną cytryną i czerwonym pieprzem.
Danie główne: Calzone z kiełbasą salsiccia duszoną w piwie, z mozarellą, pieczarkami, rozmarynem i sosem z pomidorów san marzano.
adres. Sienkiewicza 60a.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
9 z 24
Magazyn Duża 9
Przygotował dwie kanapki do wyboru:
Pierwsza to kanapka w pieczywie ich wypieku z grillowaną karkówką, ogórkiem kiszonym, cebulą i sosem rosyjskim. Do tego podawane będą pieczone frytki z pieczywa, batatów i marchwi w oliwie ziołowej i czosnkowej.
Drugą kanapka również w bułce ich wypieku w środku z grillowanym kurczakiem, czarnymi oliwkami, cukinią, papryką i sosem tymiankowym. Również podawana z pieczonymi frytki z pieczywa, batatów i marchwi w oliwie ziołowej i czosnkowej.
adres: ul. Duża 9.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
10 z 24
Karczma 4 Konie
Przystawka: Zielone naleśniki z ricottą i suszonym pomidorem.
Danie główne: Ragout z dzika z ziemniakiem chrzanowym i chipsem marchewkowo-pietruszkowym.
adres: Kusocińskiego 61a.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
11 z 24
Yami Yami Sushi
Przystawka: Tradycyjna japońska zupa Miso z wodorostami wakame i serkiem tofu.
Danie główne: Osiem różnych kawałków sushi.
adres: Sienkiewicza 9.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
Materiały organizatorów Festiwalu Smaku
12 z 24
Rockabilly Steakhouse & Whisky Bar
Przystawka: Balsamiczny krem z czerwonej cebuli i buraka.
Danie główne: Pieczone polędwiczki z grillowanymi ziołowymi ziemniaczkami oraz dip czosnkowy.
adres: Rynek 5.
Materiały organizatorów Festiwalu Smaku
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
13 z 24
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Przystawka i danie główne: Dwa kieliszki wódki lub piwo bezalkoholowe 0,5 Żywiec ze śledziem w oleju skropiony cytryną z białą cebulką. Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką zasypany świeżo mielonym pieprzem, oraz śledź w occie z cebulką i papryczką pepperoni.
adres: ul. św. Leonarda 16/3.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
14 z 24
Anatomia Smaku
Przystawka: Zapiekane pierożki z mięsem i kapustą.
Danie główne: Roladka z polędwiczki wieprzowej z serem camembert i suszona wędzona śliwką, otulona szynką parmeńską.
Deser malinowy i kawa.
adres: ul. Spacerowa 8c.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
15 z 24
Backstage Restaurant & Bar
Danie główne: Chrupiące placuszki ziemniaczane podane z eskalopkami z polędwiczki wieprzowej, zwieńczone sosem kurkowym.
Deser: Sernik na musie owocowym.
adres: ul. Żeromskiego 12.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
Materiały organizatorów Festiwalu Smaków
16 z 24
Restauracja Kielecka
Przystawka: Tatar ze śledzia podany na ciemnym pieczywie.
Danie główne: Grillowany indyk podany na świeżej rukoli zwieńczony szlachetnym sosem z masła orzechowego, skropiony oliwą z pestek dyni z opiekanym ziemniakiem.
Deser: Domowa szarlotka.
adres: plac Wolności 1.
Materiały organizatorów Festiwalu Smaków
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
17 z 24
Siesta Ristorante e Bar
Przystawka: Zapiekanka z bakłażana cukinii i świeżej mozzarelli z sosem z pomidorów pelati.
Danie główne : Tagliatelle z zielonym pesto, rukolą, szynką crudo i parmezanem.
Napój i deser: Kawa lub herbata oraz mus czekoladowy z brandy i chilli.
adres: Rynek 12.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
Materiały organizatorów Festiwalu Smaków
18 z 24
Hotel i restauracja Pod Złotą Różą
Przystawka: Rolada z indyka z musem z wątróbki.
Danie główne: Medalion ze schabu na przyprawach korzennych i z puree buraczanym.
adres: ul. Moniuszki 7.
Materiały organizatorów Festiwalu Smaków
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
19 z 24
Tutti Santi Kielce
Przystawka: Insalata sul panino: rucola, crudo di parma, żurawina, ser feta.
Danie główne: Spinaci e pancetta: sos pomidorowy z dodatkiem pasty z papryczek chilli, kolendry i czosnku, z włoskim dojrzewającym boczkiem i mozzarellą di bufala oraz świeżymi pomidorkami koktajlowymi, liśćmi szpinaku oraz parmezanem.
adres: Galeria Korona Kielce, ul. Warszawska 26.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
Materiały organizatorów Festiwalu Smaku
20 z 24
Maska Incognito Club
Barmani przygotowywać będą drinki: Pinacolada, Granat i Cud Karaibów w cenie 10 złotych.
adres: Rynek 5.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
21 z 24
Calimero Cafe
Deser: bezglutenowy torcik pomarańczowo-czekoladowy podawany z kawą lub herbatą. Festiwalowe dania podawane będą od godziny 10 do 17.
adres: Solna 4.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
22 z 24
Avocado - bar sałatkowy
Przystawka: krem z brokułów, awokado, kalarepki z dodatkiem granatu, słonecznika i kiełków.
Danie główne:
- wegańskie: sałatka z tofu grillowanym, rukolą, roszponką, tofu wędzonym, awokado, orzechami, pomidorkami, ogórkiem, szpinakiem, sezamem i granatem. Sałatka podawana z sosem vinegrette.
- mięsne: chorizo salad: sałata, rukola, roszponka, kiełbasa chorizo pieczona, kurczak pieczony, buncok Strzałkowski marynowany, cebula czerwona, fasola czerwona, papryka, suszone pomidory. Sałatka podawana z dressingiem pomarańczowym.
adres: ul. Silniczna 15.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
23 z 24
Oranżeria - Best Western
Przystawka: pierożek z ciasta filo.
Danie główne: makaron Conchiglie z pieczoną kaczką w sosie tymiankowym.
Deser: tarta pomarańczowa i napój.
adres: Sienkiewicza 78.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
24 z 24
Hotel Kongresowy - Restauracja Flamingo
Przystawka: Mozzarella z grillowanym bakłażanem przekładana soczystym pomidorem z sosem anyżowym i pesto bazyliowym.
Danie główne: Indyk faszerowany suszonymi owocami z puree z zielonego groszku i papardele z warzyw.
Deser i napój: Gruszka po królewsku z lodami na musie malinowym.
Dania festiwalowe wydawane będą od poniedziałku do czwartku w godzinach od 16 do 21.
adres: al. Solidarności 34.
materiały organizatorów Festiwalu Smaków
Wszystkie komentarze