Materiały organizatora Festiwalu Smaku
1 z 25
Żółty Słoń, ul. Głęboczka 3
Przystawka: Tatar z jelenia z grzanką i powidłami śliwkowym
Danie główne: Żeberko wieprzowe z grillowanym ziemniakiem, sosem tzatziki i śliwkami marynowanymi w brandy
Deser plus napój: Domowy sernik z galaretką czekoladową i sosem truskawkowym z chilli plus kawa
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
2 z 25
Azzurro, ul. Sienkiewicza 60A
Przystawka: Panzerotti z salami, koprem włoskim, duszoną cebulką, mozzarellą i czosnkiem
Danie główne: Cannelloni nadziewane ragu bolognese z beszamelem, pokryte sosem pomidorowym i mozzarellą
Deser plus napój: Sernik z ricotty z cytryną, whisky i musem malinowym
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
3 z 25
Bohomass lab, ul. Kapitulna 4
Przystawka: Muszle nowozelandzkie z woka, podane ze świeżą bagietką
Danie główne: Saltimbocca w sosie kaparowym z karmelizowaną marchewką
Deser plus napój: Cannoli nadziewane kremem z kandyzowanymi czereśniami. Wydawanie dań festiwalowych między 12:00 a 20:00
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
4 z 25
Cremova, ul. Sienkiewicza 46
Przystawka: Pasternak, jabłko, żubrówka, słonecznik, pumpernikiel, estragon
Danie główne: Polędwiczka wieprzowa, ziemniak, seler, jarmuż, topinambur, jałowiec
Deser plus napój: Oreo, mascarpone, żurawina
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
5 z 25
Restauracja Siedem Pokoi, Plac Moniuszki 2b
Przystawka: Cicchetti z zapiekanym dorszem na salsie cytrynowej z mieszanką krojonej cukinii
Danie główne: Pieczony indyk z chutney mango i puree buraczano-selerowym
Deser plus napój: Ciasto al limone z angielskim sosem deserowym
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
6 z 25
Kurt Scheller Bistro Kielce, ul. Św. Leonarda 16
Przystawka: Carpaccio z hiszpańskiej ośmiornicy, arancini z zielonym groszkiem, tekstury buraka, oliwa cytrynowa aromatyzowana koprem
Danie główne: Sezonowany rostbeef sous vide, marynowane warzywa, rukola, sos majonezowy, maślana bułka pszenna z zielonym pieprzem
Deser plus napój: Ganache z białej czekolady, espresso, śmietanka, likier bombardino
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
7 z 25
Rockabilly Steakhouse & Whisky Bar, Rynek 5
Przystawka: Krem porowy z białym winem i palonym porem
Danie główne: Pulled Pork czyli rwana wieprzowina z wędzoną papryką na puree ziemniaczanym z cebulą pod colesławem z czerwonej kapusty z granatem
Wydawanie dań festiwalowych w godz 12-18.
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
8 z 25
Restauracja Monte-Carlo, ul. Paderewskiego 20
Przystawka: Mango z szynką parmeńską i serem Cambozola
Danie główne: Polędwiczka z sosem francuskim i kaszą gryczaną z boczkiem i porem
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
9 z 25
Backstage Restaurant & Bar, ul. Żeromskiego 12
Przystawka: Placki ziemniaczane, twarożek, łosoś wędzony
Danie główne: Polędwiczka wieprzowa nadziewana serem ustrzyckim otulona boczkiem, mus żurawinowy, opiekane ziemniaki, rukola
Deser plus napój: Pieczone jabłko z miodem i cynamonem
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
10 z 25
Restauracja Kielecka, Plac Wolności 1
Przystawka: Krem z cebuli z paluszkami sezamowymi
Danie główne: Polędwiczka wieprzowa nadziewana serem ustrzyckim otulona boczkiem, mus żurawinowy, opiekane ziemniaki, rukola
Deser plus napój: Kruche babeczki z kremem ze świeżo mielonej kawy
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
11 z 25
Restauracja Pod Złotą Różą, Plac Moniuszki 7
Przystawka: Roladka z indyka z szynką parmeńską i aromatycznym musem musztardowo-malinowym
Danie główne: Delikatna wieprzowina souse vide w towarzystwie soczewicy i wiśni
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
12 z 25
Karczma 4 Konie, ul. Kusocińskiego 61a
Przystawka: Sycący krem marchewkowo-pomarańczowy z nutą whisky, serwowany z chipsem z jarmużu
Danie główne: Soczyste, miodowe żeberko na pieczonym batacie
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
13 z 25
Sushi Nigiri, ul. Świętokrzyska 20
Przystawka: Rozgrzewająca, ostra zupa tajska z nutą mleka kokosowego i trawy cytrynowej z kawałkami kurczaka
Danie główne: Sake Teriyaki Rolls - wykwintna rolka z grillowanym łososiem, serkiem, sałatą i awokado, polana sosem teriyaki (8 szt)
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
14 z 25
Piwnica, ul. Św. Leonarda 23/9
Przystawka: Carpaccio z buraka z rukolą, pomidorami koktajlowymi i grillowanym serem camembert
Danie główne: Polędwiczki wieprzowe z sosem kaparowym serwowane z puree z zielonego groszku oraz ziemniakiem po kalifornijsku z dodatkiem chrupiącego jarmużu
Deser plus napój: Bezglutenowy torcik z jabłkami, orzechami i miodem plus kawa
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
15 z 25
Ministerstwo Śledzia i Wódki - Kielce, ul. Leonarda 16/3
Przystawka + główne: Tatar wołowy, hekele czyli tatar ze śledzia, galaretka, wódeczka x2
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
16 z 25
Garaż, ul. Sienkiewicza 53
Przystawka: Kawałki wędzonego tofu w chrupiącej panierce, podane na rukoli z sosem azjatyckim
Danie główne: Medaliony z polędwiczki wieprzowej, marynowane w ziołach, z musem żurawinowo-malinowym, podawane na purée z topinamburu
Deser plus napój: Kaszowiec cytrynowo-owocowy z musem truskawkowo-porzeczkowym, z kawą lub herbatą
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
17 z 25
Irish Pub Shoemaker Kielce, ul. Paderewskiego 27
Przystawka: Irlandzki krem ziemniaczany z chrupiącym boczkiem
Danie główne: Schab po irlandzku z jabłkami w sosie cydrowym z musztardą francuską, opiekane łódeczki ziemniaczane, sałata
Deser plus napój: Czekoladowy muffin z piwem Guinness, rozgrzewająca zielona herbata z dodatkiem owoców cytrusowych
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
18 z 25
Hotel Kongresowy w Kielcach: Restauracja Patio, Restauracja Flamingo, al. Solidarności 34
Przystawka: Schab wolno pieczony z jadalną ziemią i ostrym czerwonym pesto
Danie główne: Kaszotto jaglane z warzywami i grillowanym indykiem
Deser plus napój: Panna Cotta kokosowa z musem truskawkowym, kawa lub sok pomarańczowy. Wydawanie dań festiwalowych w godz. 16-20
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
19 z 25
Tutti Santi Kielce, ul. Warszawska 26
Przystawka: Kremowa zupa pomidorowa inspirowana Toskanią, suszone słońcem pomidory nadają unikalny smak i aromat. Krem podajemy ze świeżym tymiankiem i owczym serem Pecorino Romano
Danie główne: Wyjątkowa biała pizza ze śmietanowym sosem na bazie parmezanu z delikatną nutą czosnku, mix czterech włoskich grzybów leśnych, Mozzarella di Bufala, aromatyczna szynka Parmeńska oraz włoskie salami pikantne i świeży szczypiorek. Pizza w rozmiarze 24 cm
Deser plus napój: Panna cotta to pyszny włoski deser. Powstaje on z gotowanej śmietany, cukru i laski wanilii. Serwujemy go z pysznym musem malinowym i listkiem świeżej mięty. Do deseru do wyboru: espresso, kawa czarna, kawa biała, herbata
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
20 z 25
Bistro Pani Naleśnik, ul. Słowackiego 4
Przystawka: Bruschetta z pomidorami i czosnkiem skropiona sosem balsamicznym
Danie główne: Eskalopki ze schabu w sosie porowo- serowym podane na puree bazyliowym z sałatką wiosenną
Deser plus napój: Leśna fantazja - naleśnik z aksamitnym serkiem waniliowym zwieńczony sosem z owoców leśnych podany z bitą śmietaną
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
21 z 25
Yami Yami Sushi, ul. Sienkiewicza 9
Przystawka: Tradycyjna japońska zupa miso
Danie główne: Sushi w ośmiu kawałkach znajdują się cztery różne rodzaje sushi
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
22 z 25
Słodki Zakątek, ul. Grochowa 36
Deser I: Torcik bezowy z kremem czekoladowo maślanym z rodzynkami w alkoholu
Deser II: Torcik biszkoptowy z kremem śmietanowym i owocami oblany czekoladą
Deser plus napój: Deser I i kawa
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
23 z 25
La Baguette Kielce, ul. Silniczna 13/1
Deser plus napój: Tarta z owocami i bezą oraz kawą
Deser plus napój: Beza pavlova oraz kawa
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
24 z 25
Neko Restauracja, ul. Solna 4A/5U
Przystawka: (Sushi) gunkan z tatarem z surimi
Danie główne: Ryż smażony z warzywami i fermentowaną kapustą pekińską na ostro, podany z jajkiem sadzonym (danie z woka)
Deser plus napój: Rolada kakaowa z kremem z japońską zieloną herbatą matcha oraz galaretką z soku wiśniowego oraz lemoniada wiśniowa
Materiały organizatora Festiwalu Smaku
25 z 25
Restauracja Winnica Kielce, ul. Winnicka 4
Przystawka: Galantyna z kurczaka podana na miksie sałat z nutką kremu balsamicznego
Danie główne: Polędwiczka wieprzowa marynowana z aromatyczną natką pietruszki i koperkiem, w towarzystwie jabłka prażonego w karmelu oraz surówki winnickiej
Deser plus napój: Fantazja lodowa z bezą i aksamitnym musem owocowym
Wszystkie komentarze