Królik razy cztery
W Złotym Klonie spróbujemy także królika i to w czterech odsłonach. Jako pierwszy goście dostaną pasztet z królika podawany z ćwikłą oraz masłem koperkowym przygotowywanym na miejscu, następnie ciepłe skoki w śmietanie, dalej łata nadziewana pieczoną papryką i na końcu comber w ciemnym sosie ( 49 zł - całość).
-Azja składa się z czterdziestu ośmiu krajów, z każdego można czerpać wiele różnych inspiracji, dla mnie to taki powiew świeżości i lekkości w daniach, zwłaszcza że kuchnia polska jest dość ciężka i potrzeba jej takie przełamania - dodaje Soczumski. Jednak te azjatyckie akcenty można dostrzec nie tylko w daniach głównych ale także w deserach, do wyboru mamy owocowe sushi - 3 nigiri, które łączą owoce ze słodkim i aromatycznym ryżem (24 zł), delikatny mus gruszkowy z ciastkiem serowym ( 22 zł) oraz suflet czekoladowy z fasolką Tonka, sosem z marakui oraz lodami pistacjowymi (24 zł).
Wszystkie komentarze